dinsdag 31 december 2013

aforisme 1283 Het zichzelf wrakende westen


Het westelijk deel van het Avondland wordt weer met nieuwe demografische bedreigingen geconfronteerd. Maaksels van eigen bodem overigens. Bedreigingen die evenals als bij eerdere gelegenheden op voorhand hardnekkig gebagatelliseerd worden. Pilatus heeft school gemaakt. De voorstanders van de immigratie - maar voorstander van wat eigenlijk? - zijn in feite maatschappelijk nihilisten met klaarblijkelijk onbevlekt ontvangen meningen die zich blijvend verbazen dat die geen gemeengoed zijn.  


De verdeelde bevolking die overigens langzaamaan bezorgder begint te raken, is luchthartig, onverschillig, murw, afgeleid, dom of een combinatie hiervan. Haar vermogen zich te verdedigen is ingeleverd bij de poorten van de democratie en lijdt verder een kommervol bestaan achter de overvloedig stralende beeldschermen en binnen de intimiteit van goedgezinde gezelschappen. 

Impotentie is naar het lijkt zelfs een heilsleer geworden; zwakte en overgave een vorm van mededogen. 
Immigratie is  een vorm van kolonialisme, alleen wordt nu de eigen bevolking zelf gekoloniseerd en ondergaat eenzelfde lot als de vroegere opgejaagde inheemse bevolkingen. 
Het westen wraakt zichzelf.
De westerse bevolkingen raken met elke nieuwe vloed meer verwaterd totdat er slechts nog een gideonsbende overblijft. 

Immigratie anno nu is een oplossingstoestand.